sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Ce inseamna in ziua de azi sa mori salvand un alt sulfet ?

A MURIT PENTRU O STRĂINĂ: Pe Sorina nu a mai salvat-o nimeni din foc!!!

Ce înseamnă sacrificiul tinerei care a murit în incendiul din complexul studenţesc "Tudor Vladimirescu" din Iaşi. Colegii tinerei care şi-a dat viaţa la chemarea unei necunoscute vorbesc despre spiritul de sacrificiu al fetei de 20 de ani, studentă la Drept.

Părinţii ei sunt plecaţi la muncă în străinătate. Era o fire veselă, deschisă. "Evenimentul zilei" a reconstituit tragica întâmplare, pe baza declaraţiilor făcute de numeroşi martori. Concluzia: Sorina şi-a sacrificat viaţa pentru a-şi ajuta un semen. Pur şi simplu.

"Nu s-a mai găsit nimeni ca Sorina care să intre şi după ea. Ardea acolo şi nu a intervenit nimeni, deşi erau foarte multe persoane adunate în faţa localului", rezumă grozăvia fratele fetei, elev în clasa a XII-a.


Incendiul care a avut loc joi seara într-un club din complexul studenţesc "Tudor Vladimirescu" din Iaşi a lăsat în urmă nu doar o pagubă materială de peste 400.000 de lei, ci, mai ales, o mare tragedie: o studentă a murit luptând cu flăcările, la chemarea unei necunoscute.

Poliţiştii au audiat ieri zeci de martori şi au creat un prim tablou coerent al celor întâmplate. "Când a izbucnit incendiul, angajata Alexandra C. a ieşit să ceară ajutorul trecătorilor. Victima Sorina F. s-a oferit să o ajute, deşi în interior era foarte mult fum. Cele două tinere au pătruns în restaurant pentru a lua un extinctor. Din cauza fumului foarte dens au rămas blocate. A reuşit să iasă doar Alexandra C., ajutată de câţiva tineri. Persoane din mulţime au spart geamurile pentru a facilita ieşirea fumului, fapt ce a dus la extinderea rapidă a focului", a declarat subinspector Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

"Au intrat să stingă flăcările"


Cadavrul Sorinei Ferari a fost transportat la IML Iaşi în vederea efectuării necropsiei. Supravieţuitoarea, ieşeanca Alexandra Chelaru (21 de ani), a fost dusă iniţial la Spitalul de Urgenţe "Sf. Ioan" Iaşi, unde a fost diagnosticată cu intoxicaţie cu fum prin inhalare şi cu conjunctivită bilaterală. A fost dirijată la Clinica de Oftalmologie a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. Fata se află încă în stare de şoc şi nu a putut fi audiată.

Fratele ei, Iulian Chelaru, a prezentat o versiune a celor întâmplate: "Sora mea nu o cunoştea pe tânăra care a decedat. Aceasta pur şi simplu trecea pe stradă. Nu a intrat în local să o salveze pe sora mea, au intrat amândouă înăuntru, în acelaşi timp, ca să stingă flăcările. Când a izbucnit incendiul, în bar erau doar sora mea şi barmaniţa. Prizele s-au aprins şi a ieşit o flacără mică, iar sora mea a sunat-o pe contabilă, care i-a cerut să stingă focul cu extinctorul. Barmaniţa a ieşit afară. Alexandra a ieşit şi ea, să ceară ajutor. Un băiat a spus că el nu se bagă, că îi e frică. O fată care trecea pe acolo i-a zis că intră ea. Au intrat amândouă, cu extinctoarele. Au mers în direcţii diferite. Sora mea a avut noroc: a mers în bucătărie, cu o faţă de masă pe gură. N-a reuşit să se îndrepte spre ieşire din prima, s-a împiedicat de un scaun, apoi s-a ghidat după o luminiţă de la telefon şi s-a târât spre ieşire“.

Ce spun martorii

Am încercat să stăm de vorbă cu cât mai mulţi martori, ca să înţelegem ce s-a întâmplat. "Eram vizavi, în camera de cămin. Am auzit cum crapă geamurile de la restaurant, apoi am văzut nişte băieţi spărgând termopanele care nu erau deja crăpate. Atunci au început să iasă dinăuntru flăcări mari şi un fum gros. Afară era o fată care striga. Nu ştiu dacă era cea care a murit carbonizată sau cea pe care ea a salvat- o", ne-a spus Elena, studentă.

"Veneau mereu pe aici să mănânce, fiindcă meniul era ieftin. Cu zece minute înainte de tragedie am stat de vorbă cu ea şi cu colegele ei, am râs, am glumit. A plecat de aici râzând. La câteva minute am văzut că iese fum din localul de alături şi am mers să văd ce se întâmplă. Am aflat că Sorina a murit şi că salvase o altă tânără. A tras-o până la uşă pe fata care lucra în local", ne-a spus agentul de pază al localului din apropierea "Pub 75".

O variantă enunţată de unii martori şi de pompieri e aceea că Sorina nu a reuşit să se salveze din cauza temperaturii ridicate şi a fumului gros şi înecăcios. "Sorina a intrat să salveze pe cineva, dar ea a fost cea care a rămas blocată acolo. Înăuntru era o fată care nu mai găsea ieşirea. Fata aia apucase să-şi anunţe telefonic şefii despre incident, sunase chiar şi la contabilă. Când a dat să iasă, a greşit calea. Din cauza fumului s-a dus în direcţia opusă ieşirii. Sorinei i s-o fi făcut rău după ce a adus-o pe fata aceea până la uşă. Nu mai avea nimeni cum să intre să o scoată şi pe ea, temperatura era insuportabilă", spune Alin.

"Sorina a făcut un gest eroic pe care nu l-ar fi făcut oricine. Trecea, cu două fete, pe lângă Pub 75. A văzut că nişte băieţi spărgeau geamurile şi că ies flăcări. A găsit curajul de a intra în local să ajute, a luat un extinctor şi a salvat-o pe angajata dinăuntru. Din păcate, ea nu s-a mai putut salva", ne-a spus Viorel Huţanu.

"Sorina a fost singura care a intervenit pentru a o salva pe tânăra din interior. Iar după ce fata aceea a ieşit, nu s-a mai găsit nimeni ca Sorina care să intre şi după ea. Ardea acolo şi nu a intervenit nimeni, deşi erau foarte multe persoane adunate în faţa localului", zice fratele fetei.

Există şi martori care susţin că salvatorul Alexandrei ar fi fost un tânăr, nu Sorina. "Un băiat a scos-o din flăcări pe fata care a ajuns la spital. El zice că n-a văzut că e şi Sorina înăuntru din cauza fumului. Sorina era căzută la distanţă de trei metri în lateral de uşă, la niciun metru de geam, exact lângă boxe", spune Costin.

Patru angajaţi la negru în Pub 75


"Cauza probabilă a producerii incendiului e efectul termic al curentului electric. Totul era ars de jur împrejurul instalaţiei electrice", spune Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

"Poate fi vorba de mai multe infracţiuni, printre care ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă", afirmă Nadia Albu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Inspectorii de muncă spun că la Pub 75 se aflau patru persoane care munceau la negru, inclusiv suravieţuitoarea. Fratele Alexandrei susţine însă că aceasta nu lucra la negru, ci era în probe. Cercetarea ar putea fi îngreunată de faptul că actele firmei au ars în restaurant.

"Sorina a fost singura care a intervenit pentru a o salva pe tânăra din interior. Ardea acolo şi nu a mai intrat nimeni.",
IULIAN CHELARU, fratele fetei salvate de Sorina

PORTRETUL EROINEI LA TINEREŢE

Sorina Ferari era studentă în anul II la Facultatea de Drept


Sorina Florinela-Ferari (20 de ani, foto)
, originară din Gura Humorului, judeţul Suceava, locuia cu chirie în Iaşi, într-un apartament din cartierul Podul Roş pe care îl împărţea cu nişte colege. Era studentă în anul II la Facultatea de Drept a "Universităţii Petre Andrei" din Iaşi.

Avea toate examenele luate şi primea bursă socială, întrucât ea şi fratele ei mai mic erau în grija bunicilor materni şi a unchiului. Părinţii fetei sunt plecaţi la muncă în străinătate. "Vor veni şi ei în ţară, dar nici nu ştim cum să le dăm vestea", ne-a spus fratele fetei, elev în clasa a XII-a.

"Era o fată foarte săritoare, ajuta pe oricine avea nevoie, era alături de cei aflaţi în suferinţă, ne ajutam la examene, petreceam mult timp împreună", a spus unul dintre prietenii fetei, veniţi ieri să aprindă lumânări lângă locul în care a murit tânăra. Sorina Ferari este cea care a intrat în local să o salveze pe Alexandra Chelaru, o necunoscută, dar a murit carbonizată. Trupul ei a fost recunoscut după lănţişorul pe care îl purta la gât.

Source: http://www.evz.ro/detalii/stiri/a-murit-pentru-o-straina-pe-sorina-nu-a-mai-salvat-o-nimeni-din-foc-918925.html

EROII vor fi mereu tinuti minte, mai ales cei care si-au dat viata pentru a salva pe altii, macar in Cartea Vietii, DAR MAI ALES ACOLO !!!

Pentru ca inca vad ca EROI ca SORINA sunt tratati foarte superficial, si nu au parte de meritul de care ar trebui sa aiba parte !!!

Dar la Judecata Suprema, de care nu scapa NIMENI, cei care si-au dat viata pentru altii, cum a facut SORINA, vor primi ADEVARATA rasplata !!!

Dumnezeu sa te ierte, Sorina !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu